Menü

Egy arany, két bronz a XX. Női OB-n

Egy arany, két bronz a XX. Női OB-n

Négy versenyzővel vettünk részt a héten zajló XX. Női Ökölvívó Országos Bajnokságon. Érden a legfiatalabb indulónk Megyeri Barbara a serdülő 48kg-között húzott kesztyűt, ahol az első mérkőzés második menetében TKO-val győzte le a debreceni Dallos Karolinát, mivel annak edzője a mérkőzést feladta. A döntőben azzal a Kovács Alexandrával került szembe, akitől a Diákolimpián vereséget szenvedett. A Lelle Fitness versenyzőjével szemben a megbeszélt taktikát betartva, végig fegyelmezetten bokszolva egyhangú pontozásos győzelmet aratott. Barbi ezzel megszerezte első korosztályos magyar bajnoki címét. Az első OB aranyat megkoronázta, hogy a mérkőzéseken nyújtott teljesítménye alapján a női szakág vezetői a legjobb serdülő versenyzőnek választották. A felnőttek között Rákóczi Renáta az olimpiai 60kg-os kategóriában a tavalyi magyar bajnok Benke Sárával(VSC) kezdett, akitől nagy csatában vitatható, osztott pontozással szenvedett vereséget. Reni ugyan helyezetlen maradt, de nincs oka elkeseredni, hiszen a élete első ökölvívó mérkőzésén, a legerősebb súlycsoportban letette a névjegyét. Hugyecz Nóra a korábbiaktól egy súlycsoporttal lentebb, szintén olimpiai kategóriában a 75kg-ok között húzott kesztyűt, ahol azonban az elődöntő során nem bírt Simon Boglárkával (FTC), így ő bronzéremmel zárta a bajnokságot. Szintén bronzérmet szerzett egy súlycsoporttal fentebb, a 81kg-ok között Jenei Lilla, akit a kőszegi Szabó Luca állított meg a fináléért folyó mérkőzésen. Összességében tehát egy arany, két bronz és egy különdíj lett az egyesület mérlege.

 

Gratulálunk a lányoknak!

 

Az eredmények mellett meg kell említenünk, hogy a szervezők - Dobrádi Zsolt, az Érdi Boksz Klub és a Magyar Ökölvívó Szakszövetség - a magas színvonalú rendezésen túl a jubileumi alkalommal felelevenítették az I. Országos Bajnokságot és köszöntötték a jelenlévő egykori bajnokokat. Illetve a friss bajnokok az "úttörőktől" vehették át az érmeket, tiszteletdíjakat a dobogón.

 

I. Női Országos Bajnokság bajnokai

45 kg Balázs Éva (Szeged Box Club)

48 kg Szalma Zsuzsanna (Szeged Box Club)

51 kg Pataki Viktória (Veszprémi Kratosz SE)

54 kg Szűcs Veronika (Szeged Box Club)

57 kg Szuknai Zsuzsanna (Szeged Box Club)

60 kg Szabó Teréz (Sárospataki TC)

63.5 kg Végh Melinda (Mátraházi Lendület)

67 kg Susály Judit (Kőbánya Óhely SC)

71 kg Ducza Anita (Mátraházi Lendület)

75 kg Bozsik Ágnes (Miskolci Kinizsi)

81 kg Czékus Anita (Szeged Box Club)

 

XX. Női Országos Bajnokság bajnokai

48kg Dobrádi Csilla (Érdi Box Klub)

51kg Beri Krisztina (Madárfészek Akadémia)

54kg Szűcs Szabina (Vecsési Boksz Club)

57kg Nagy Kornélia Kitti (Nyíregyházi VSC)

60kg Pribojszki Kata (Soproni Gyevát)

64kg Bugyik Alexandra (Gladiátor Akadémia)

69kg Oláh Eszter (Egri Sport Iskola)

75kg Nagy Tímea (Debreceni VSC)

81kg Szatmári Petra (Madárfészek Akadémia)


 fotók

 

http://szegedma.hu/hir/szeged/2016/11/okolvivas-szep-eredmenyeket-ertek-el-a-boxvilag-okolvivo-se-lanyai-a-xx-noi-orszagos-bajnoksagon.html#more-678918

Box Világ
vissza

A weboldalon cookie-kat használunk, a jobb felhasználói élményért. OK