Menü

A színvonalra nem volt panasz a Fesztivál Kupán

A színvonalra nem volt panasz a Fesztivál Kupán

Hetvennégy meccs, több mint száz bokszoló, népes közönség, remek meccsek, ez volt a Fesztivál-kupa nemzetközi ökölvívótorna Szegeden. Két napon keresztül a legkisebbektől a felnőttekig játszottak meccseket a bokszolók.

Szombaton 41, vasárnap 33 meccset láthattak a sportbarátok a Fesztivál-kupa nemzetközi ökölvívótornán. Összesen hetvennégy összecsapás zajlott a Stefánián felállított ringben. Ez már remek ötletnek bizonyult, a meleg sem volt akadály, hiszen a fedett ringet a fák között állították fel, így mindig volt árnyék. Zökkenőmentesen rendezte meg a viadalt a Boxvilág Ökölvívóképző Egyesület. Szuknai Zsuzsanna és csapata rengeteget dol­­gozott azért, hogy sikeres le­­gyen a rendezvény. Szerencsére nézőkben sem volt hiány, különösen szombat este, a villanyfényes felnőtt meccseken telt meg a ring környéke.

A hangulatra sem lehet pa­nasz, a Csongrád megyei klubok szép számmal képviselték magukat, Szegedről, Hódmezővásárhelyről és Makóról is többen indultak. A legnépesebb csa­­pattal a fővárosi Kőbánya képviseltette magát, az egykori szegedi ökölvívó, a kétszeres vi­lágbajnok Kovács Mária az egyik vezetőjük, így nem volt véletlen, hogy ennyien eljöttek.

– Minden rendben volt – foglalta össze a Fesztivál-kupát a szer­­vező, Szuknai Zsuzsanna –, azért vasárnap este nem kellett altatni, mert mozgalmas na­­pokat éltünk meg. Örömteli, hogy rengeteg utánpótlás-sportoló érkezett hozzánk, ez fontos, hiszen belőlük lehetnek majd a jövő nagy bokszolói. Nekik is nagy élmény egy ilyen rangos nemzetközi viadalon rajthoz állni. Több külföldi csapat is eljött hozzánk, Ausztriából, Szerbiából, Szlovákiából és Ro­­mániából érkeztek versenyzők, akik jól érezték magukat nálunk, viszik a jó hírnevünket, és talán jövőre még nagyobb és még rangosabb viadalt tudunk rendezni.
 

A kupa rangját emelte, hogy Gedó György olimpiai bajnok ökölvívó volt a díszvendégünk, a fiatalok rengeteg fotót készítettek vele, ő pedig olyan ember, aki szeret tanácsot adni, így a gyerekeknek nagy élmény volt a jelenléte.

Zökkenőmentesen mentek le a meccsek, szerencsére komolyabb sérülés nem is történt, én nagyon bízom benne, hogy a nézők is jól szórakoztak, mert több remek meccset is láthattak a ringben. Az időjárás is a kegyeibe fogadott bennünket, végig jó idő volt, jó ötletnek bizonyult, hogy szorosan kapcsolódtunk a Rakpart Feszt programjá­hoz, mert sokan megálltak és néztek bele a meccsekbe.

Forrás: delmagyar.hu

Box Világ
vissza

A weboldalon cookie-kat használunk, a jobb felhasználói élményért. OK